Początkiem lutego 2017 r. w Polsce odbyły się spotkania organizowane przez Klub Kolacyjny Barilla. Miałem przyjemność brać udział w jednym z nich. Spotkanie odbyło się w pięknym apartamencie Sky Tower we Wrocławiu. Na początku zostaliśmy ugoszczeni pysznymi przekąskami przygotowanymi przez włoską restaurację VIVERE Italiano (mieszczącą się na Ofiar Oświęcimskich 22 we Wrocławiu).

Simon COOKs makaron Barilla

Zespół Barilla przygotował kilka atrakcji. Zaproszone osoby i blogerzy kulinarni mogli pogłębić swoją wiedzę w dziedzinie fotografii i stylizacji kulinarnej. Przyznam się, że na początku trochę stałem z boku widząc te duże obiektywy uczestników spotkania. Kiedy każdy zaspokoił potrzebę fotografowania i zajął się innymi rzeczami – do pracy z moim aparatem zabrałem się ja.

Simon COOKs makaron Barilla Simon COOKs makaron Barilla

Suma sumarum fotograf prowadzący warsztat oznajmił, że to właśnie moje zdjęcia są numerem jeden spotkania Barilla.
Zobaczcie co z tego wyszło.

simon cooks makaron barilla

simon cooks makaron barilla

Po warsztatach rozpoczęła się uroczysta kolacja którą przygotowała VIVERE Italiano korzystając z produktów Barilla.

Pierwszym daniem był Bavette Barilla con frutti di mare – przepyszny makaron z owocami morza do tego kieliszek białego wina.
Na drugie danie dostaliśmy stek z polędwicy wołowej w czerwonym winie. Uwierzcie był ogromny. Po makaronie ciężko było zjeść go całego – a był bardzo dobry. Został jeszcze deser, który był mistrzostwem. Babbamisu coś w stylu tiramisu w połączeniu z sycylijskim likierem Limoncello. Zjadłbym conajmniej kilka.

simon cooks barilla italia makaron simon cooks barilla italia makaronZespół Barilla zorganizował bardzo fajny wieczór. Mogliśmy lepiej poznać produkty Barilla – które są naprawdę dobrej jakości, poznać nowych ludzi, wymienić się doświadczeniami, nauczyć się czegoś nowego, spróbować nowych smaków i spędzić miły wieczór.

Dziękuję Wszystkim za miłe spotkanie a szczególnie dziękuję Zespołowi Barilla.

Simon COOKs – Szymon

Author