lody z truskawkami i miętą simon cooks

 

Często zastanawiacie się jak w prosty – ale elegancki – sposób podać deser, w tym przypadku lody.

Czasami prostota mówi sama za siebie a podaniem możecie zrobić wrażenie na swoich najbliższych czy gościach.

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

  • lody – przepis na domowe lody znajdziecie TUTAJ
  • truskawki
  • 1 łyżka cukru
  • mięta

lody z truskawkami i miętą simon cooks

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na drobną kostkę.

Mięte myjemy i siekamy.

Łączymy truskawki z miętą, cukrem i mieszamy,

Odstawiamy na kilkanaście minut w chłodne miejsce.

Truskawki przekładamy do pierścienia i ubijamy łyżką.

Jeżeli nie macie pierścienia w domu, nie martwcie się – jest na to sposób.

Do małej filiżanki wkładacie truskawki i delikatnie ugniatacie je łyżką.

Filiżankę obracacie prosto na talerz.

Możecie użyć także okrągłe foremki do pieczenia ciastek.

Na truskawkach układamy gałkę lodów.

Przepis na domowe lody znajdziecie TUTAJ.

Kilka truskawek blenderujemy na gładki mus.

Mus wykładamy łyżką na talerzu, dekorujemy świeżą miętą lub melisą.

Prosty sposób na lodowo-truskawkowy deser.

Smacznego

Simon COOKs – Szymon

SAM_5894-min

 

Author