omlet z serka simon cooks bezglutenu

Często szukamy czegoś pysznego, zarazem lekkiego na pierwsze lub drugie śniadanie.

Jeżeli lubicie serki homogenizowane – to ten przepis jest dla Was.

Omlet jest bardzo smaczny, delikatny i dostarczy nam energii na początek dnia 🙂

W smaku przypomina nieco sernik – ale jest znacznie prostszy i szybszy do zrobienia 🙂

 

 

 

 

 

 

Składniki:

  • 200-250 ml serka homogenizowanego np. waniliowego
  • 1 – 1,5 łyżki mąki ryżowej lub migdałowej
  • 1 jajko
  • garść migdałów (płatków)
  • owoce

omlet z serka simon cooks bezglutenu

Wszystkie składniki łączymy razem i dobrze mieszamy.

Jeżeli omlet będzie dla Was za mało słodki możecie do dosłodzić.

Całość wlewamy do formy żaroodpornej.

Owoce myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na omlecie.

Możemy użyć niemalże wszystkich owoców, które mamy w domu.

Mogą to być jabłka, banany, truskawki, maliny, wiśnie, jeżyny czy borówki.

Omlet pieczemy 25 minut w temperaturze 160 stopni.

Omlet możecie zjeść zaraz po upieczeniu, albo zimny jako drugie śniadanie.

Smacznego

Simon COOKs – Szymon

omlet z serka simon cooks bezglutenu

 

Author